Hevosterapiaa lapsille ja nuorille

Ulkomailla on jo pitkään ollut tiedossa, että hevosilla on rauhoittava vaikutus. Hevosterapiaa on käytetty esimerkiksi traumaattisia kokemuksia läpikäyneille lapsille ja nuorille kuin myös ahdistuneisuudesta tai autismista kärsiville henkilöille. Hevosterapia voi olla pelkkää hevosen kanssa olemista tai se voi olla myös ratsastamista. Kaikki riippuu siitä, kuinka potilas hevosterapiaan reagoi ja mitkä ovat hänen taitonsa sekä halunsa.

Sinustako hevosterapeutti?

Hevosterapia on hyvin monipuolinen keino hoitaa erilaisista mielenterveyden häiriöistä sekä muista ongelmista kärsiviä ihmisiä. Suomessa se ei kuitenkaan vielä ole kovin suosittu tai tunnettu terapiamuoto. Suomeen kaivataankin lisää hevosterapeutteja ja hevosterapiaa tarjoavia yrityksiä. Mikäli olet psykologi, kannattaa sinunkin pohtia hevosterapian tarjoamista. Yrityksen perustaminen ei välttämättä vaadi suuria toimitiloja, vaan esimerkiksi hevoset ja tallipaikat voi vuokrata. Myös yrityksen toimintaan liittyvät tarvikkeet ja välineet, kuten tietokoneet ja puhelimet, voi ostaa käytettyinä. Verkkokauppa mresell on hyvä käytettyjen laitteiden aarreaitta! Samalla se on hyvä esimerkki siitä, että yritystoimintaan pääsee käsiksi jo pienellä rahallisella panostuksella. Suosittu mresell myy käytettyjä tuotteita, jotka sopivat oikein hyvin yrityksen perustamiseen. Mresell tarjoaa kattavan valikoiman niin puhelimia kuin monia muitakin elektronisia laitteita.

Millaiset hevoset sopivat hevosterapiaan?

Hevoset ovat yleisesti ottaen kilttejä eläimiä, jotka eivät tee pahaa ihmiselle tahallaan. Hevosissa on kuitenkin luonne-eroja aivan kuten ihmisissäkin. Hevosterapiaa varten on todella tärkeää, että hevoset ovat rauhallisia ja tottelevaisia. Sen vuoksi terapiaa tarjoavan tuleekin löytää juuri sopivat yksilöt, joihin voi luottaa terapian aikana. Yleisesti ottaen hevoset ovat poneja lauhkeampia ja kiltimpiä, mutta toisaalta, jos hevosterapiaa tarjotaan aivan pienille lapsille, tulee tarjolla silloin olla myös poneja. Ne sopivat paremmin nuorille lapsille, jotka eivät vielä pysty toimimaan hevosten kanssa.

Hevosiin erikoistuneet ja perehtyneet ihmiset tietävät, mitkä hevosrodut sopivat tällaiseen toimintaan kaikista parhaiten. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että vanhemmat hevoset ovat rauhallisempia ja sopivat sen vuoksi erityisen hyvin terapiahevosiksi. Tärkeää on myös se, että hevosia on tarpeeksi. Yksi hevonen ei saisi työskennellä päivässä kuin korkeintaan muutaman tunnin ajan. Muutoin työ käy hevoselle liian raskaaksi.

azalea