Perusta oma ratsastustalli

Monet hevosihmiset haluavat tehdä intohimostaan ammatin ja sen vuoksi oma ratsastustalli kuuluukin hevosihmisten unelmiin. Se on hyvä keino olla hevosten lähellä jatkuvasti ja saada hevosista samalla myös ammatti ja elinkeino itselleen. Yrittäjä voi päättää itse työajoistaan ja siitä, keitä hän palkkaa avustamaan itseään. Näin yritystoiminta tuo mukanaan paljon enemmän vapautta kuin tavallisissa palkkatöissä käyminen. Se sopiikin hyvin hevosihmisille, sillä yrittäjänä pääsee ratsastamaan silloin, kun haluaa ja voi samalla ratsastaa oman tallinsa hevosilla.

Yrittäjyys ja oman ratsastustallin perustaminen sekä pyörittäminen vaativat kuitenkin paljon. Ensin tulee miettiä sopiva budjetti, minkä ratsastustalliin on valmis käyttämään. Mitä suurempi budjetti on, sitä suuremman myös tallista voi tehdä. Toisaalta tallin yhteyteen voi rakentaa myös maneesin, eli sisäratsastushallin, mikäli yrityksen budjetti on tarpeeksi joustava. Ennen yrityksen perustamista on hyvä laatia yrityksen liiketoimintasuunnitelma. Siihen saa apua niin TE-toimistosta kuin vaikkapa Uusyrityskeskuksista. Liiketoimintasuunnitelma tarvitaan myös silloin, jos yrittäjä aikoo hakea etuuksia TE-toimistosta. Yksi uudelle yrittäjälle maksettava etuus on esimerkiksi starttiraha, jota voi saada kuudesta kuukaudesta 12 kuukauteen asti. Starttirahaa ei tarvitse maksaa takaisin. Se on tarkoitettu turvaamaan yrittäjän toimeentulo yrityksen perustamisen jälkeisten kuukausien ajaksi, sillä monesti yritys ei lähde tuottamaan mitään alkuun.

Yrityksen perustaminen onnistuu kuitenkin vain harvoin täysin omalla rahalla. Sen vuoksi uusi yrittäjä joutuukin hakemaan lainaa yrityksen perustamista varten. Lainaa voi hakea nopeasti netistä esimerkiksi osoitteesta Qred.com, jossa lainahakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Lainapäätöksenkin saa yleensä todella nopeasti ja rahat maksetaan tilille jopa saman päivän aikana hakemuksen hyväksymisestä. Yrittäjä ei siis joudu enää tänä päivänä käymään pitkiä lainaneuvotteluita pankkien kanssa, vaan pääsee aloittamaan yritystoimintansa suunnittelun välittömästi.

Työtä rakkaudesta hevosiin

Ratsastuskouluyrittäjän työ on selkeästi työtä, jota tehdään rakkaudesta hevosiin ja lajiin. Monet omaavat pitkän historian ratsastuksen parissa ja nauttivat siitä, kun saavat omistaa oman tallin ja sitä kautta tarjota ratsastustunteja muille harrastuksesta kiinnostuneille. Jotta talli menestyisi hyvin, on tärkeää tarjota tunteja niin aloittelijoille kuin kokeneillekin ratsastajille. Sen lisäksi niin sanotut takaisin satulaan -kurssit ovat hyvin suosittuja. Ne ovat suunnattuja sellaisille henkilöille, joilla on taustaa hevosten kanssa, mutta jotka eivät ole ratsastaneet vuosiin tai jopa vuosikymmeniin.

Hevosia tulee omistaa riittävän suuri määrä, jotta ratsastuskoulun toiminta voi olla tuottoisaa. Mitä enemmän hevosia tallista löytyy, sitä suuremman määrän tunteja ratsastustalli pystyy tarjoamaan. On yleistä, että ratsastustalleilla pidetään useampia tunteja samaan aikaan, jolloin käytössä oleva aika saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Ratsastustallin menestymisen kannalta järkevä suunnittelu ja toteutus ovat elinarvoisen tärkeitä.

azalea