Hevosaiheinen sisustus – 4 mahtavaa ideaa!

Hevonen on upea eläin, mutta ei enää yleinen näky nykyihmisen elämässä. Hevoset koetaan lähinnä eräänlaisena luksusharrastuksena hevostyttöjen piireissä, mutta oikeasti hevonen on paljon muutakin. Hevonen kesytettiin ihmisen toimesta Mustanmeren alueella 3 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua ja historian havinan saatossa hevonen on ollut ihmiselle tärkeä, jopa elintärkeä kumppani elämässä.

Nykyään monet ihmiset ihailevat hevosia niiden majesteettisen hienon ulkonäön takia, eivätkä esimerkiksi pelkän harrastuneisuuden takia. Olipa hevosista kiinnostunut henkilö sitten todellinen kovan luokan hevosharrastaja tai vain niiden kauniista ulkomuodosta kiinnostunut esteetikko, voi jokainen upottaa hevoset oman kotinsa sisustukseen joko hillitysti, tai näyttävästi. Tässä artikkelissa kerrotaan neljä upeaa tapaa ja ideaa siihen, miten hevoset voi integroida oman, rakkaan kodin sisustukseen.

1. Hanki valmis hevostapetti tai teetä koko seinän peittävä valokuvatapetti

Onko sinulla lapsuuden ratsastustunneilta muistoihin jäänyt säyseä kimo tamma, jota muistellessasi tai jonka kuvia katsellessasi sinut valtaa silkka onnellisuuden tunne? Tai oletko niiden onnekkaiden joukossa, jotka omistavat oman hevosen? Tai pidätkö yleisesti siitä, miltä esimerkiksi juokseva hevonen näyttää laukatessaan vehreiden niittyjen yli? Yksi parhaimpia keinoja nauttia hevostunnelmasta kotona on hankkia hevosaiheinen tapetti, joka ihastuttaa jo ensinäkemällä. Koko seinän peittävä valokuvatapetti on todella kaunis ja näyttävä tapa luoda erityistä tunnelmaa omaan kotiin.

Hevosaiheisen tapetin voi hankkia joko valmiina, tai sitten teettää oman valokuvatapetin haluamallaan kuvalla. Hevosaiheinen jättikuvatapetti sopii esimerkiksi työhuoneen piristäjäksi tai makuuhuoneen tunnelmanluojaksi. Hillitympi hevosaiheinen tapetti, jossa on esimerkiksi graafisesti piirrettyjä hevosaiheisia kuvia, sopii kodin jokaiseen huoneeseen. Hevosaiheisella tapetilla voi myös koristella muita kodin pintoja, kuten työpöydän. Tapetoinnin jälkeen tulevista jämäpaloista voi askarrella itselleen vaikka taulun koristamaan muiden huoneiden seiniä.

2. Etsi pienet, mutta yllättävät arjen esineet hevosteemalla

Jos jättikokoinen, koko seinän peittävä valokuvatapetti ei ole sinun juttusi ja haluat hieman hillitympää hevosteemaa oman kodin sisustukseen, kannattaa kokeilla pienten arkisten tavaroiden korvaamista hevosteemalla. Esimerkkejä tämän vinkin toteuttamiseen on tietenkin tuhansia. Esimerkiksi keittiön eri tavaroita voi korvata hevosteemoin. Astioita saa niin realistisilla hevoskuvilla kuin erittäin tyylitellyillä hevosiin liittyvillä piirroksilla. Hevosenpää voi löytyä niin maljakosta, sisustustyynystä, viltistä tai lakanoista. Teetä kaunis kalenteri omilla lempikuvillasi tai anna lapsellesi lahjaksi upea keinuhevonen, joka kestää säilytystä kaikkien katseiden alla vaikka keskellä olohuonetta.

3. Hyödynnä myös muut hevostavarat – kierrätä ja tee itse

Kuten erityisesti hevosharrastajat tietävät, hevosiin liittyy paljon muitakin asioita kuin vain itse eläin. Esimerkiksi hevosenkengät ovat yleinen kulutustavara jota jää kengityksen jälkeen yli, joten niitä voi hyvin hyödyntää oman kodin sisustuksessa. Hevosenkengät voi laittaa sellaisenaan koristamaan seinää, tai tehdä niistä vaikka naulakon. Vanhat nahkaiset suitset voivat tuunattuna toimia hauskana ja kokeilevana yksityiskohtana esimerkiksi koristetyynyjen nahkaremminä tai tauluna lasin sisään kätkettynä. Karsinanovea voi hyödyntää myös kotona vaikka lapsen huoneeseen.

4. Pokaalit ja palkinnot esille

Oletko kovan luokan hevosmies tai -nainen? Oletko kilpaillut hevosurheilun parissa ja kerännyt palkintoja, ruusukkeita ja pokaaleja vuosien saatossa? Monien kohdalla tilanne on vastaava, mutta hevostavarat sullotaan usein piiloon. Kaiva kauniit ruusukkeet ja pokaalit esille, ja käytä niitä fiksusti osana sisustusta – tuunattu pokaali toimii esimerkiksi oivana pähkinäkippona tai paikkana avaimille!

azalea