Hevosharrastus sisustuksen inspiraationa

Jokainen meistä tietää, miltä tyypillisen hevoshullun lapsuudenhuone näyttää. Seinät on tapetoitu hevosjulisteilla ja kirjahyllyssä on kattava kokoelma hevosia esittäviä koriste-esineitä sekä ehkäpä ratsastuskisoista voitettuja palkintoja tai muuta vastaavaa aiheeseen liittyvää sälää. Tähän tilanteeseen tuskin moni tahtoo palata myöhemmässä elämänvaiheessa, vaikka eläimet olisivatkin edelleen rakas harrastus. Mielenkiinnon kohteesta voi kuitenkin vallan mainiosti ammentaa pientä lisämaustetta sisustukseensa.

Omassa kodissa persoona saa näkyä
Kiehtova sisustus kertoo asukkaasta ja kuvastaa hänen elämäänsä. Vaikka trendien aallonharjalla on jo joidenkin vuosien ajan keikkunut melko pelkistetty ja skandinaavisen yksinkertainen sisustus, tahtoo moni lisätä minimalistiseenkin tyyliin jotain muista samaan tyyliin sisustetuista kodeista poikkeavaa. Siksi oman persoonan ja mielenkiinnon kohteiden raottaminen sisustuksessa on enemmän kuin paikallaan.

Yksi sisustuksen tarkoituksista on tehdä tilasta viihtyisä. Viihtyvyys voidaan jakaa kolmeen osaan, jotka ovat fyysinen mukavuus, funktionaalinen viihtyisyys ja psykologinen viihtyisyys. Näistä juuri psykologiseen viihtyisyyteen kuuluu sisustuksen esteettisyys sekä sen omaan makuun sopivuus.

Hevosenkenkiä ja kauniita seinätarroja
Hevosten ystävä voi tuoda rakasta harrastustaan kodissaan ilmi lukuisin tavoin, sillä hevosaiheiset sisustuselementit ovat suhteellisen yleisiä ja helposti saatavilla. Mikäli on kätevä käsistään, voi mieluisia esineitä aina valmistaa myös itse.

Hevosenkengät ovat kauniita ja onnea kuvastavia amuletteja, joilla on hevosharrastajalle aivan erityinen merkitys. Vanha hevosenkenkä on upea yksityiskohta kodin seinällä. Muukin hevostaide esimerkiksi maalausten tai koriste-esineiden muodossa tuo kotiin kaunista, rakkaasta harrastuksesta muistuttavaa vivahdetta. Näyttävyyttä saa myös hevosaiheisella tapetilla tai seinätarralla.

Fiksu sisustaja tilaa painavat huonekalut kotiinkuljetuksella
Suurten huonekalujen raahaamiseen tarvitaan melkoisesti hevosvoimia, mutta ne eivät välttämättä mahdu tavalliseen henkilöautoonkaan. Huonekaluja hankkiessa onkin mukavaa, jos niiden kuljetuksesta ei tarvitse itse huolehtia, vaan tuotteen kuljetuksen kotiovelle hoitaa joku muu. Yhtä lailla huonekalujen ja sisustusesineiden valikointi kaikessa rauhassa kotosalla voi monesta tuntua huomattavasti leppoisammalta kuin huonekalukaupoilla kieli vyön alla kiertely. Siksi varteenotettava tapa uusien kalusteiden hankkimiseen onkin tilata ne nettikaupasta, esimerkiksi osoitteesta Furniturebox.fi, joka tarjoaa kattavan valikoiman ja edullisten hintojen lisäksi 14 päivän palautusoikeuden ilmaisella palautuksella. Ostostensa sopivuutta omaan kotiinsa ehtii siis miettiä kaikessa rauhassa.

Jokaisen hevosharrastajan unelma on varmasti asua ratsunsa kanssa samassa osoitteessa tai tuoda muulla tavoin hevosille omistautuminen kunnolla kotiinsa. Hyvin usein tällaiset ratkaisut eivät kuitenkaan ole mahdollisia ja silloin onkin onni, että pienten hevosteemaisten elementtien tuominen sisustukseen on kuitenkin varsin helppoa!

azalea