Osta tyyliin sopivat jalkineet vaivattomasti internetistä

Lähtö tallille on taas edessä, mutta eteisessä odottavat nukkavierut jalkineet. Moni meistä on liian kiireinen hevosharrastuksen parissa, että kenkien valikoinnille jäisi aikaa. Kaikkea aikaansa ei voi viettää ratsastussaappaat jalassa, vaan välillä on tehtävä uusia hankintojakin. Toisille kenkien ostaminen taas on hyvinkin mieleistä puuhaa, joten kannattaakin miettiä, miten siitä saisi sekä kaiken hyödyn että myös kaiken mahdollisen huvin irti!

Kuinka löytää täydelliset kengät?
Mukavia kenkiä valitessa kannattaa muistaa, että ratsastustyyliä voi ilmentää monin eri tavoin kenkien välityksellä. Käytännöllisyys on toisaalta myös tärkeää. Niin kauniita kuin korkokengät ovatkin, eivät ne ole ainakaan korkeilla koroilla paras mahdollinen valinta päivittäiseen käyttöön. Hyvä kenkä on melko kevyt ja mahdollinen korko vain maltillinen. Jyrkät yksilöt voivat liiallisesti käytettyinä aiheuttaa ongelmia jopa niskan seudulle saakka, mutta juhlissa ne voivat toki olla paikallaan. Korollisissa jalkineissa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kengän etuosaan. Varpaat pääsevät parempaan asentoon, mikäli etuosa on hieman leveämpi.

Kenkäostokset olisi hyvä suorittaa aamun sijaan iltapäivästä, sillä jalka venyy ja levenee jonkin verran päivän mittaan. Aamulla juuri sopivalta tuntuva vaihtoehto saattaakin siis olla hieman ahdas illemmalla. Oikean kokoisen kengän kärkeen jää 12 milliä tyhjää tilaa, mikä jättää varpaille tilaa toimia kävelyssä. Jalkaa ei kuitenkaan pitäisi joutua jännittämään jalkineessa sen liikkumisen tai putoamisen pelossa, joten jonkinlainen kiinnitysmahdollisuus on usein hyvä olla.

Kenkäostoksilla ei aina ole helppoa, sillä sen oikean parin löytäminen saattaa olla aikaa vievää ja vaatia vierailun monessa eri liikkeessä. Helppoja ostoksia arvostava ostaakin kengät netistä, jossa valinnanvaraa on valtavasti, kauppojen aukioloajat eivät rajoita ostosten tekoa ja valinnan voi tehdä kiireettömästi oman kodin rauhassa. Mikä parasta, myös sovitus onnistuu helposti kotioloissa ja kenkiä pääsee kokeilemaan useamman eri asukokonaisuuden kanssa. Netistä tilaamalla osuu siis kaikkein varmimmin oikeaan!

Nettiostos antaa harkinta-aikaa
Kun kengät tilataan internetistä, on valikoima usein huomattavasti fyysistä liikettä laajempi, joten mieleinen pari löytyy varmasti jokaiseen makuun. Nettikaupoista tilatessa kengillä on myös 14 päivän palautusoikeus ja joidenkin liikkeiden käytäntöihin voi kuulua jopa sitäkin pidempiä palautusaikoja. Ostaja saa rahansa tietenkin palautetuista kengistä takaisin – vaihtoehtoisesti väärän kokoiset tai muuten vääränlaiset kengät voi yleensä vaihtaa toisiin.

Netistä tilaaminen on siis todella joustava tapa suorittaa kenkäostoksia. On hyvä muistaa, että päätöksenteon kanssa ole samalla tavalla kiire kuin tavallisessa kivijalkakaupassa. Ei enää tallille tai mihinkään muuallekaan parhaat päivänsä nähneissä jalkineissa! Muista huoltaa kenkiäsi niiden materiaalin mukaisesti, niin ne pysyvät hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

azalea